2020-11-12 08:10:42• hírek • Refszatmar.eu

Akadálymentesítés a Dobrácsapáti Református Egyházközség épületeinél

Az elmúlt években a Dobrácsapáti Református Egyházközségben számos építkezési és felújítási munkálatot valósítottunk meg.

Ezekért elsősorban Istennek adunk hálát, aki megteremtette a munkálatok lelki és anyagi feltételeit. Ilyen áldás és lehetőség volt az idén az a projekt, amelyet a HEKS, Brot für die Welt/ Kirchen helfen Kirchen és a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja hirdetett meg a következő címmel: „Vajon az ember van a templomért, vagy a templom az emberért?”.

A gyülekezet tagjai nagyon fontosnak érzik, hogy az istentiszteleteken és más közösségi alkalmakon részt vehessen minden érdeklődő és ebben ne akadályozza őket semmilyen fogyatékosság. A gyülekezeti ház megépítésekor mindenki számára egyértelmű volt, hogy a bejárat akadálymentesítésére szükség van. Ennek létjogosultsága pedig többször is bebizonyosodott az elmúlt években.

Ebből a felismerésből kiindulva a gyülekezet presbitériuma úgy határozott, hogy a templom bejáratának akadálymentesítését is megvalósítja. A munkálat kivitelezésének levezetésére örömmel jelentkezett a gyülekezet egy új tagja, aki legjobb tudása szerint dolgozott, továbbá a projekt megvalósításához más egyháztagok is aktívan hozzájárultak. Ennek végeredménye lett a szakszerű és szép templombejárat, amely a lépcső mellett immár egy tolószékfeljáróval is gazdagodott.

Köszönjük a HEKS, Brot für die Welt/ Kirchen helfen Kirchen és a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókjának a megítélt támogatást. Bízunk benne, hogy e megvalósítás által hozzásegítjük a mozgássérült testvéreinket a templomi alkalmakhoz, és ezáltal még közelebb kerülhetnek Istenhez.

Írja a refszatmar.eu.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: